Erasmus Mundus Ortak Master Derecesi

Anasayfa » Erasmus Mundus Ortak Master Derecesi

Erasmus Mundus Ortak Master Derecesi (EMJMD), yükseköğretim kurumlarının uluslararası bir konsorsiyumun ile ortaklaşa sunduğu prestijli, bütünleşmiş, uluslararası bir çalışma programıdır.

EMJMD, AB tarafından finanse edilir ve yıllık seçme turlarına başvuran öğrenciler arasından en iyi adaylara burs verir. Çalışma program ülkelerinin en az ikisinde yapılmalıdır. Çalışmaların bir kısmı ilgili bir ortak ülkede kurum varsa orada da gerçekleşebilir.

Süre

Bir Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programı 60, 90 veya 120 ECTS kredilik bir çalışma programıdır. Bu, en az 12 ay, maksimum 24 aylık bir süre demektir.

Başvuru Koşulları

Dünya genelindeki Yüksek Lisans düzeyindeki bütün öğrenciler Erasmus Mundus programına başvurabilir.

Öncelikle yükseköğrenimde birinci derece olan lisans derecesine sahip almalısınız veya ulusal mevzuat ve uygulamalara göre derece veren ülkelerde eşdeğer bir öğrenim seviyesine ulaşmış olmanız gerekmektedir. Zaten bir Erasmus Mundus Joint Master Degree veya bir Erasmus Mundus Master Course / Joint Doktora bursu aldıysanız, ek bir EMJMD bursu alamazsınız. EMJMD bursu alırken AB tarafından finanse edilen başka bir burs programından da yararlanamazsınız.

Akademik Çıktı

Master programını başarılı bir şekilde tamamlayan adaylara, ortak bir derece (yani, EMJMD konsorsiyumunun en az iki yüksek öğretim kurumu adına düzenlenmiş bir tek dereceli sertifika) veya birden fazla derece örneğin konsorsiyum ortağı iki yüksek öğretim kurumu tarafından hazırlanan diploma verilir.

Bir Erasmus Mundus Ortak Master programının belirli bir ülkede tanınıp tanınmayacağını öğrenmek için ilgili yetkili makamlarla iletişime geçip ve Master derecesinin resmi adını vererek öğrenebilirsiniz.

Finansal Destek

Bir öğrencisini Erasmus+ programından mali desteğini alması için, önce konsorsiyum organizasyonu tarafından derslerinin kabul edilmesi daha sonrada Erasmus Mundus Master (EMJMD) bursu için seçilmesi gerekmektedir.

Burs Kapsamı

EMJMD bursu, katılım ücretlerinizi (eğitim ücretleri, kütüphane ve laboratuvar masrafları, sigorta ücreti ve Master programına katılımınızla ilgili diğer zorunlu masraflar) kapsar. Aynı zamanda seyahat ve yerleşme maliyetlerinize de katkı sağlar ve bütün Master programı boyunca aylık geçim giderlerinizi de karşılar.

Bursun toplam tutarı dersinizin süresine ve uyruğunuza göre değişir (AB üyesi olmayan öğrenciler daha çok burs alır).

Bursların en az %75’i ortak ülkelerden gelen adaylara verilir.

Başvuru Koşulları

Burstan faydalanmak isteyen öğrencilerin öncelikle online Erasmus Mundus Master kataloğuna bakması gerekmektedir. Ortak programlar ve başvuru prosedürleri hakkında daha fazla bilgi için Master Course’u sunan konsorsiyuma başvurmaları gerekmektedir, çünkü her konsorsiyumun farklı başvuru koşulları ve tarihleri vardır.

Erasmus Mundus Bursu için seçilen yeni gruplar her yaz listeye eklenir. Çoğu konsorsiyum gelecek akademik yılda başlayacak kurslar için Ekim-Ocak ayları arasında başvuruları alır.

Daha fazla bilgi için Erasmus Program Rehberi‘nin 89-97. sayfaları incelenebilir.

Öğrenci Destek Hattı