Avrupa Komisyonu EWP (İkili Anlaşmalara İlişkin) Duyurusu

Değerli Erasmus Bölüm Koordinatörlerimiz,

Dijital ikili anlaşmalar hususunda Avrupa Komisyonu 23 Aralık 2021 tarihinde yeni bir duyuru yayınlamıştır. Bu duyuruya göre:

• İlk Erasmus döneminde imzalanan ikili anlaşmalar karşılıklı eposta teyidi ile sözleşme yılı fark etmeksizin 2022 – 2023 akademik yılının sonuna kadar uzatılabilecektir.
  • İlk Erasmus döneminde ikili anlaşma imzalamamış kurumlar 2022 – 2023 akademik yılının sonuna kadar geçerli olacak şekilde basılı anlaşma imzalayabileceklerdir. Basılı anlaşma formatına https://erasmus-plus.ec.europa.eu/resources-and-tools/inter-institutional-agreement adresinden ulaşılabilmektedir.
  • 31 Aralık 2022 tarihinden sonra ise sadece EWP sistemi üzerinden dijital olarak ikili anlaşma imzalanabilecektir.
  • Hareketliliklerin sorunsuz gerçekleşmesi ve ECHE taahhütleri kapsamında Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu denetimi konusu olunmaması için ikili anlaşmaların mümkün olan en kısa sürede EWP sistemi üzerinden yenilenmesi gerekmektedir.

24 Aralık 2021