Samsun Üniversitesi Kağıtsız Erasmus (EWP) Sürecine Hazır

Kağıtsız Erasmus (EWP) proje ile tüm Avrupa ağında yükseköğretim kurumları arasında gerçekleşen hakeketliliklerde dijitalleşmeyle birlikte kağıt kullanımının en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Bu yüzden üye olan yüksek öğretim kurumlarının, öğrenci hareketliliği verilerini paylaşabilmesi için Avrupa Akademik Ağı GEANT tarafından kurulup işletilen EduGAIN yetkilendirme servisinin kullanılmasına karar verilmişti.

Türkiye’deki yüksek eğitim ve araştırma kurumları için kimlik federasyonu olan ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yönetilen YETKİM, Avrupa Akademik Ağı eduGAIN altyapısının bir parçasıdır. YETKİM federasyonuna katılan kurumların kullanıcıları kurumsal kimlik bilgileriyle farklı web servislerine bulundukları yerden bağımsız olarak erişme şansına sahip olacaktır. 73 farklı ülkenin eğitim ve araştırma ağları tarafından işletilen federasyonların katılımı ile 2 bin 600’den fazla kimlik sağlayıcısı ve bin 800’den fazla hizmet sağlayıcısı aynı çatı altında toplanmıştır.

Kağıtsız Erasmus 2021-2027 yıllarını kapsayan yeni dönemde kademeli olarak öğrencilerin öğrenim anlaşmalarının dijital ortamda imzalanabilmesi (2021) ve kurumlararası anlaşmaların çevrimiçi yönetilmesi (2022)  gibi önemli değişimleri içermektedir.

Samsun Üniversitesi 28 Eylül 2021 tarihi itibariyle YETKİM federasyonuna kimlik sağlayıcı olarak dahil olmuş bulunmaktadır. Bu sayede Kağıtsız Erasmus (EWP) sürecine geçiş için önemli bir adım atılmıştır.

Kağıtsız Erasmus hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

YETKİM Katılımcıları için https://yetkim.org.tr/katilimcilar/

29 Eylül 2021