Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Erasmus Programı kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Yaz Stajından faydalanmak isteyen öğrenciler için Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin farklı bölümlerinden 170 öğrencinin başvuru yaptığı sınav 20 Mart 2024 tarihinde Ballıca ve Canik Kampüslerinde eşzamanlı olarak  gerçekleştirildi.

Yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşan sınavda öğrencilere kelime bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlamaya yönelik sorular yöneltildi. Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerimiz 2024-2025 akademik yılında üniversitemizin karşılıklı anlaşması bulunan yükseköğretim kurumlarında ve çeşitli işletmelerde öğrenim görme ve staj yapma imkanı elde edeceklerdir.

22 Mart 2024