İçerme ve Çeşitlilik Stratejisi (Inclusion and Diversity Strategy) 2021-2027

Anasayfa » İçerme ve Çeşitlilik Stratejisi (Inclusion and Diversity Strategy) 2021-2027

Erasmus+ Programı İçerme ve Çeşitlilik Stratejisi Nedir?

Erasmus+ Programı’nın dört temel önceliğinden biri “içerme ve çeşitlilik” (inclusion and diversity) stratejisidir. Bu strateji kapsamında imkanı kısıtlı katılımcıların proje süreçlerine katılımına özel önem vererek çeşitli engellere (sosyal, ekonomik, fiziksel vs) sahip katılımcılara programa eşit erişim fırsatları sağlaması hedeflemektedir.

Erasmus+ Programı İçerme ve Çeşitlilik Desteği Nedir?

Erasmus+ Programı, özel ihtiyaç sahibi kesimin programa katılımını teşvik etmektedir. Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır.

Özel Erişim İhtiyaçları Nelerdir?

Erasmus+ hareketliliğinizle ilgili bireysel ihtiyaçlara yönelik desteklenmesi uygun olabilecek alanlar uygun konaklama, seyahat için yardım, tıbbi refakat, destek teçhizat, uygun öğrenim materyalleri, refakatçi olup sadece bu sayılanlarla da sınırlı değildir.

Ek Hibe Alınabilir Mi?

Evet, hareketliliğiniz süresince özel erişim ihtiyaçlarınıza yönelik olarak aylık olağan Erasmus+ öğrenim, staj veya personel hareketliliği hibesine ilave olarak Erasmus+ fiziksel, zihinsel veya sağlıkla ilgili özel durumu olan öğrenci ve personel ek hibesine başvurabilirsiniz. Erasmus+ özel ihtiyaç¸ desteğine başvurabilmek için Erasmus+ hareketlilik döneminize hazırlanırken özel ihtiyaçlarınızı ve fiziksel, zihinsel veya sağlıkla ilgili durumunuza ilişkin olarak öngörülen ek masraflarınızı belirtiniz.

Nasıl Başvurulur?

Erasmus+ özel ihtiyaç¸ desteğini talebinizi Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne veya Erasmus Bölüm Koordinatörünüze iletebilirsiniz.