Internship OK: Orta Karadeniz Staj Konsorsiyumu

Anasayfa » Internship OK: Orta Karadeniz Staj Konsorsiyumu

Internship OK-Orta Karadeniz Staj Konsorsiyumu projesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi koordinatörlüğünde Amasya Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve TOGÜ Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi ortaklığında oluşturulan bir konsorsiyumdur. Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 63.650 Avro destek almaya hak kazanarak, proje dönemi boyunca 40’a yakın öğrenci ve personelin Erasmus+ hareketliliğine katılmalarına olanak sağlayacaktır.

Konsorsiyumun amacı Orta Karadeniz bölgesinde Yeşilırmak havzasında yer alan üç genç üniversitenin mühendislik ve teknoloji fakülteleri öğrencilerinin yurtdışında staj yapma imkanı elde etmelerini sağlamaktır. Bunu yaparken Ticaret ve Sanayi Odası’nın network desteği ile Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezinin insan kaynakları konusunda sağlayacağı eğitimler projenin başarılı bir şekilde sürmesi için stratejik katkılar sunacaktır.

Konsorsiyumun temel amacı, ortak üniversitelerin Mühendislik, ve Teknoloji Fakültelerinde okuyan öğrencilerin yurtdışı iş deneyimlerini arttırmaktır. Bu amaca ulaşabilmek için projenin stratejik ortağı olan iş dünyası temsilcilerinin yurtdışı iş ortaklıklarından istifade edilmesi planlanmaktadır. Öte yandan TOGÜ KAR-MER’in düzenleyeceği eğitimler vasıtasıyla hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan öğrencilere staj yeri bulma, CV hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularında çevrimiçi (online) ve yüz yüze eğitimler verilmesi projenin kapsamı dahilindedir.

Konsorsiyumun Hedefleri:

• Konsorsiyum kapsamında yürütülen staj faaliyetleri ile yüksek potansiyeli olan ve alanında yurt dışı deneyimi olan gençler yetiştirmek,
  • Öğrencilere yurt dışında verimli ve etkin bir staj tecrübesi sunabilmek amacıyla nitelikli kurum/kuruluşlarla iletişim kurularak işletme havuzu oluşturmak,
  • Öğrencilerin edineceği yurt dışı deneyimi ile iletişim becerilerini ve yabancı dillerini geliştirirken güçlü özgüven ve vizyona sahip olmalarını sağlamak ve farklı kültürleri tanıma imkânı sunmak,
  • Engelli ve dezavantajlı öğrenci ve personelin yurt dışı deneyimi konusunda farkındalık oluşturmak,
  • Öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliğini artırmak,
  • Ortak kurumların yurt dışındaki kuruluşlarla ve kendi aralarında güçlü işbirliği kurmalarını sağlamak,
  • Konsorsiyum çıktılarının akademik birimlerle paylaşılması sonucunda müfredatın geliştirilmesine katkıda bulunmak,
  • Ortak kurumların uluslararasılaşma stratejilerine katkıda bulunmak.